Byta eller behålla?!

Köksrenovering

Många står inför det faktum att köket behöver uppdateras, kanske du ska byta hela ditt kök? Då kommer du kunna hänga med i vår kommande köksrenovering i alla steg som ska göras. Behöver köket inte bytas & du istället vill renovera kommer är några tips på en strategi du kan använda.

Här tycker jag vårt kök ser riktigt fint ut men kollar man närmare är det färgsläpp, trasigt & smuts som inte går bort.


 

Hur mycket pengar kan vi lägga på vår köksrenovering?

Sätt en budget, hur mycket kan vi tänka oss lägga på vår köksrenovering? Är den stretchbar?

Hur länge ska renoveringen hålla?

Vi gjorde vår uppfräschning för att hålla ett par år & nu är det snart 3 år sedan vi målade om, vaxade bänkskivor & satte dit ny ho. Fundera hur länge din renovering ska hålla, kanske detta då avgör omfattning & budget?


Vad är vi inte nöjda med i vårt nuvarande kök?

Sätt dig i köket & se dig om. Är det luckfärgen? Knopparna? Luckmodellen? Behövs fler lådor? Vill vi ha integrerade vitvaror? Är bänkskivorna slitna eller kan dom fräschas upp? Vill vi ha mer arbetsyta? Får vi då plats med en köksö? Vill vi ha vitrinluckor? 

Allt detta kan ordnas utan att hela köket behöver bytas – givetvis är prislappen avgörande mot hur mycket du kan göra…

Jag tycker vi går igenom de olika delarna ni kan göra själv & hur ni går tillväga. Jag kan inte säga några exakta priser men tänker att jag skriver i ordning med vilka alternativ som är billigast?Måla om luckor & fräscha upp bänkskivor!

Det finns idag mycket bra färg att använda för att måla om dina luckor, antingen målar du med pensel för att få naturliga penseldrag eller en skum roller för att den ska flyta ut till en slät yta. Testa gärna att måla upp ngn lucka innan du målar hela köket för att vara säker på färgen. Den kan upplevas helt annan väl på plats än i butiken.

Har du laminatskivor går det sällan göra ngt åt dom utan man får byta. Har du du istället massiva trä skivor kan dessa behandlas, antingen olja ellerhårdvaxa. 

Luckbyte

Många vet inte ens om att du kan byta luckor & med små medel, halva kostanden mot att byta allt kan du få ett helt nytt kök. Det vikigaste är att du är nöjd med planlösningen i köket, det kan gå att flytta om en del men då börjar man kanske fundera på att byta hela…

Du kan där du idag sätta in lådor med nya fronter, byta luckor (modell & färg) & även komplettera med en köksö.

Jag rekommenderar att du kontaktar din köksleverantör av stommarna för proffs hjälp. Det är en del jobb med måttning men helt klart värt för den som vill spara jobb & pengar.

Byter du dessutom även ut handtag & bänkskivor kommer köket se som nytt ut!

Vårt nya kök

Vi har bestämt att vi vill ha underhållsfria skivor, därför kommer det bli kompositsten. Laminat är också ganska lite underhåll medan massivträ kräver massor.

En vedspis ska in & sen har vi inget annat 100% bestämt ännu… 

Skulle ni tycka det var kul att hänga med i vårt byte av kök? Allt från planering till uppbyggnad?

Kram!

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa