Du ser att någon har ”spökföljare”

När jag diskuterar samarbeten med företag brukar de flesta ställa rätt typ av frågor men några har helt missat grejen. Det är faktiskt så att många influensers köper sina följare & då finns inget värde för dig som företag där.

Några av de mest relevanta siffrorna en Influencer har för ett företag är:

  • Vilket land bor dina följare i?
  • Vilken är sin målgrupp?
  • Vilken räckvidd har dina inlägg
  • Hur stort engagemang/interaktioner har du?
  • Det finns givetvis mycket fler intressanta siffror att titta på men för ett företag som är ny på detta är dessa siffror viktiga för att hitta dom fejkade kontona.

Detta har jag givetvis själv sammanställt så jag lätt kan skicka till intressanta samarbeta partner.

Det finns många fallgropar för företag som letar efter ”rätt” influenser..

Tänk på:

  • Att hitta en influenser med rätt nisch och/eller som pratar med bilder & text det budskap ditt företag vill få fram.
  • Känns genuint & äkta samtidigt som det är viktigt att Influencern inte fuskar med reklammärkning & jobbar ärligt (risken om ngt negativt uppmärksammas med influencern att du som företag också hamnar i klämm)
  • Granska så influencern har äkta följare. Det syns ganska lätt genom att de har många utländska följare – gå in på några som kommenterar och ofta följer dessa personer i sin tur flera tusen. De har inte heller själva så många följare & ofta konstiga namn med tecken osv. Det räcker också att gå in på influenserna följare & börja bläddra så ser ni vad jag menar. 

Det finns mycket att tänka på men jag lovar! Det finns flera underbara äkta Influencers därute som passar just ditt företag!

När vi ändå pratar om ämnet samarbeten så vill jag säga TACK till alla mina följare som förstår vikten av att jag har samarbeten (det är min lön som betalar lån & mat). I gengäld visar jag bara annonser med produkter & tjänster jag själv gillar & använder! A

Vill ni också läsa mitt inlägg om vad utmaningen för oss som tjänar pengar på att vara inflencer är – läs HÄR

Har ni några frågor så ställ dom här nedan eller skicka ett Mail.


KramKommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa