Torkan påverkar oss alla – köttproduktionen

Jösses vilken respons jag fick på inlägget om torkan, bränderna & hur du kan spara vatten! HÄR kan ni läsa det! Då är det verkligen kul att sitta ner & skriva när ni verkar gilla det så!

Nu tänkte jag ta upp nästa viktiga del i ämnet om torkan! Jag pratar såklart om köttproduktionen!


Alla måste hjälpas åt så kan vi hitta en lösning!

Innan jag tar upp om hur jag tror vi kan ta vara på kött som inte får kastas bort vill jag säga att detta är helt min egen åsikt!

En annan viktig del som jag verkligen hoppas alla vet är att vi måste ha bönder i vårt land för att få mat! Maten kommer inte från Ica utan från vår landsbygd. Tar vi inte hand om den kommer vi få äta mat som är mer besprutad än nödvändigt, transporterats långs sträckor & förmodligen vara fullproppade av antibiotika vilket kan leda till resistens.

Japp vi måste ha våra älskade bönder & nu måste vi hjälpa dom!


Vad händer just nu?

Våra bönder står på knä för det blir en otroligt dålig skörd! Maten kommer inte räcka till alla djur & betena är redan slut! Många bönder tvingas börja ge hö nu & det är otroligt svårt att få allt att räcka över vintern redan innan. Slakterierna vägrar lagra kött & bönderna står med slaktklara djur som därav också äter väldigt mycket mat! Har hört att många för vänta till efter nyår!!!?! Därför tvingas många avliva sina djur & köttet går till spillo…

Vad kan jag & du göra?

Jo, jag tror vi kan göra skillnad! Om alla som äter kött köper hem en större mängd kött (fyll era frysar), givetvis svenskt kött & lagrar! Slakterierna tar då emot fler djur & köttet går inte till spillo! Vad tror ni om detta?

Jag har sedan länge också frågat i restauranger om de serverar svenskt kött. En del restauranger har vissa rätter som är svenskt då väljer jag givetvis det & frågar varför de inte har allt i svenskt kött. Bästa är att annars gå vidare till nästa restaurang! Gör några detta på en restaurang i veckan kommer det göra skillnad! 

Sen tror jag också det är viktigt att visa att vi bryr oss om vad som händer! Prata om det, skriv om det så kan man hoppas att vår regering tillslut också gör det…


Vad blir effekten av detta?

Ingen kan veta vad konsekvenserna blir men jag tror personligen priserna kan gå ner något i pris i höst på köttet eftersom det finns mycket djur. Däremot skaffar inte bönderna lika många ungdjur när det inte finns mat & köttpriserna kommer troligtvis till våren/sommaren -19 bli skyhöga…

Du kan faktiskt köpa nötkött & lamm redan nu för att frysa in. Det är lite fett i köttet & kan då frysas under en längre tid!

Tillsammans kan vi göra skillnad!


Berätta gärna vad ni tror & tycker om mitt resonemang! Håller ni med? Dela inlägget på fb & sprid budskapet!

Kram!


3 kommentarer till “Torkan påverkar oss alla – köttproduktionen

  1. Så bra att du tar upp detta. Det är en katastrof på gång, tror inte att alla har fattat det… Vi har utfodrat med vinterns ensilage sen flera veckor, och andraskörden är en tredjedel av normal skörd. Och växer inte maten till djuren, växer inte grönsaker heller….
    Vi måste alla hjälpas åt nu!
    /Lena

    1. Så sant Lena! Jag försöker varna så vi kan påverka innan det är alldeles på tok försent… ❤️

  2. Mycket bra skrivet! Köper man svenskt kött får man också kvalitet på maten, köper man dessutom närproducerat o ekologiskt är man klimatsmart dessutom. Vi med mindre boskapsbesättningar må klara oss hyffsat, dom större gårdarna har det nog värre. Skönt att se hur många det är som faktiskt bryr sig och hjälps åt med det lilla man kan ❤ Gånger som dessa är man stolt att bo o leva i Sverige! 😀 Tillsammans ska vi nog rädda dom svenska bönderna 💪

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa