Bygg din egen torkställning

Vi har sedan länge en större tvättställning i metall som visserligen är praktisk för sin storlek men inget vidare snygg… Det kanske inte är det viktigaste alltid men jag tycker en fin tvättställning gör det hela med tvätten roligare.

En lätt beskrivning på hur ni bygger en tvättställning/torkställning för detta kan just vem som helst göra.


 • Bestäm en lämplig plats för tvättställningen. Ett soligt läge är att rekommendera givetvis. Bestäm också hur bred du vill att den ska vara, i denna beskrivningen skriver jag de mått vi valt.
 • Börja med att införskaffa jordankare i samma dimensioner som de stående reglarna. Vi köpte våra på byggmax – här
 • Vi använde oss av 70×70 impregnerade stolpar, tänk dock på att det inte går att måla impregnerat förrän helst 1 år, använd annars obehandlat virke om du vill måla direkt men tänk då på att grundmåla ordentligt.
 • När du fått ner jordankarna rakt sätter du dit de stående reglarna, vi valde att göra en ställning som är 1800mm hög. Se till så dessa sitter rakt och använd vattenpass. Du kommer kunna reglera med den stöttande långa regeln senare.


 • Ovan de två stolparna sätter vi horisontellt en överliggare av samma 70x70mm virket och 900mm långa. Snedkapa dessa i hörnen för att de ska bli snygga & se arbetade ut.


 • Placera sedan två konsoler på vardera sida, dessa skruvas lämpligast igenom i varje hörn. Måla sedan över skruven. Konsolerna är viktiga då de stöttar upp hörnen, annars blir tvättställningen ostadig. Du hittar all vår snickarglädje här och vi har ca 1-2 veckors leveranstid. Vi har valt konsolen liljekonvalj och då den större modellen 450x360mm. Här hittar du all vår snickarglädje och har du frågor så tveka inte att höra av dig!
 • Vi satte sedan en tunnare regel rakt över, alltså längst med linorna för att ytterligare stabilisera ställningen. Denna skruvades från utsidan. Totalt är tvättställningen 3 m lång och har 7 linor.

Dessa klädnypor är underbara & kommer finnas i begränsad upplaga i fysiska butiken vid premiär under morsdag.


 • Måla hela ställning & vips så är det klart! Super enkelt och har ni bara en såg & skruvdragare så fixar ni detta 🙂

Totalt har ställningen med jordankare, konsoler, krokar, färg och linor kostat mindre än 2000kr.


Har jag missat något eller om det är något ni funderar på så hör av er!

Glöm inte prenumerera på min blogg – då får ni ett mail när jag uppdaterar 👌🏼

Lycka till med ert byggande och glöm inte beställa er snickarglädje från oss 🙂

Kram

img_0008-1

 

 

3 kommentarer till “Bygg din egen torkställning

 1. Väldigt fin torkställning😊 Trevligt att ni unga människor vill tillbaka tio det man gjorde förr. När jag var liten spände mormor tvättlinor mellan hässjestörar. Din torkställning är bra mycket snyggare en de i metall. Lyckliga ni som kan torka tvätten ute. Jag avstår pga pollenallergi.

 2. Jättefin!! 😃👍👏

 3. Tack för att du delar med dig.

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa