Tänk på när du köper häst – Välkommen Blanka!

Vi har nu bestämt oss för att ta hem Johnny Cash som är vårt fullblod. Vi köpte honom förra vintern och har haft honom hemma med sin vän Trixie 29 år, dessvärre blev hon i höstas dålig. Det var åldern som tog henne & Cash blev ensam. Vi bestämde då att han fick flytta till min syster över vintern dels för att vi inte hade tiden att hitta en vän och att hon hade mer tid över att hjälpa till med utbildningen. 

Nu börjar gräset växa ordentligt och det är dags att planera hem flytten för Cash och hitta en vän till han.

Jag har lagt ut flera sökes annonser & tycker det är intressant hur folk tolkar när man skriver att man söker en snäll ponny till sällskap & mysridning av barn… Många dyra tävlingsponnys fick jag förslag på! Så helt plötsligt bland alla annonser skrev en trevlig tjej att hon hade ett litet russ som är 11 år. Inte utbildad men sutten där barn ”åkt” på henne. Perfekt! Jag kan själv få utbilda tillsammans med Hugo 🙂

Nästa fredag planerar vi att få hem hästarna & jag längtar sååååå…. Min energi!

Här har ni henne – Glorias Blanka 

Visst är hon söt?

Tänkte även passa på att ge några tips kring när du bestämt vilken häst du ska köpa!

  1. Hitta ett bra köpeavtal – jag har använt Agrias som ni hittar här.
  2. Se till att hästen har pass & är vaccinerad – glöm inte få med vaccinationsintyget.
  3. Har hästen övriga papper? Stamtavlor, resultat osv?
  4. Veterinärbesiktnings hästen.
  5. Har hästen en försäkring? Skriv över denna eller prata med ditt eget försäkringsbolag. Är hästen lite äldre är det en fördel att ha kvar samma försäkring som tidigare ägare.

Det finns en uppsjö med tänka på inför hästköp & vad man ska tänka på när man väljer men detta är de praktiska delarna som sker i samband med att hästen blir din.

Lycka till!


Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa