DIY Rosentorn

När det kommer till trädgården har jag mycket kvar att lära men det finns inget bättre än en trädgård som levererar sommartid! Värt allt jobb!

När det kommer till spalje till blommor, växtstöd och rosenbåge har jag tänkt som Ernst säger ”I det enkla bor det vackra”. Jag vill att det är blommorna som kommer fram och inte tillbehören.

Jag vill dock visa er hur enkelt det kan vara.


Här ser ni landet före rosentornet.

  1. Jag började klyva upp en stolpe i ek som vi har i hästhagen. Anledning att jag valde just ek är för att de mognar väldigt fint med tiden (blir silvergrå) och klarar sig länge obehandlat. Det är ju inte så lätt att måla bland snåriga växter.
    Jag klöv dom till 2,5 x 2,5cm & 170 cm långa. 4 stycken till varje rosentorn.
  2. Jag sågade sedan överdelen på två som sitter diagonalt för att sedan kunna sätta en skruv emellan. De andra två på sidan kapade jag också snett för att kunna skruva fast på var sida. Detta behöver inte alls bli perfekt enligt min konstruktion.
  3. Jag ställer sedan ställningen i landet och ser till att avståndet blir perfekt mellan och att de är ordentligt nedtryckta i landet.
  4. Jag limmar sedan med trälim (för utomhus) samtidigt som jag snurrar hampa snöre runt hela toppen. Tycker detta ger ett harmoniskt inryck. Jag fortsätter sedan med snöret runt varje stolpe ner till botten. 


Här hittar ni massa härligt som kan behövas i trädgården till mycket bra priser.


Här ser ni det blomstrande resultatet! Visst blev de fint? Rosorna tar sin plats & tornet smälter in & fyller sin funktion 👌🏼

Skulle ni vilja ha lite tips på produkter för att få till en mysig uteplats?

img_0008-1

1 kommentar till “DIY Rosentorn

  1. […] Sätt då ut ett växtstöd eller ännu bättre gör ett eget. Ni har ju sett hur jag gjort mina rosenstöd men skulle ni också vilja se andra stöd i […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa