Tapet mood

Att jag älskar tapeter och mönster har kanske ingen misstagit sig om. Jag gillar verkligen många olika stilar men just vårt hus klär bättre i gammaldags tapeter. Att trenden fortsätter mot mer mönster och mer färg gör mig så glad. Att vi ska måla lister i kontrastfärger som jag älskar och att vi inte längre sätter några fondväggar. 
Detta enligt trendspanare, sen förespråkar jag alltid att man ska göra som man själv vill i sitt eget hem! Våga hitta sin stil!
Jag tänkte i ett annat inlägg längre fram prata lite kring årets trender men idag tänkte jag visa de tapeter vi har i vårt hem.. Får alltid så mycket frågor kring vad tapeterna heter och vart de är ifrån. Nu tycker jag vi reder ut detta…

Köket

I köket har vi valt en enklare tapet som tog upp luckornas färg fint. Denna heter Herman och kommer från Boråstapeters kollektion Lexington.

hängare trä-12

Här ser ni tapeten ihop med några av mina produkter i webshopen.

Här hittar ni koppen.
Här hittar ni knoppbrädan.
Ni kan läsa mer om tapeten här.

Glasverandan

I glasverandan ville vi fortsätta med gröna toner från köket då de skulle hålla samman samtidigt som vi kände att grönt passade så fint ihop med naturen utanför och allt ljusinsläpp från fönstren. Här valde vi en tapet som heter Hudiksvalls Teater och kollektionen Gammalsvenska från Durosweden.

produkter-3

Här ser ni den ljuvliga tapeten i glasverandan.

Här kan ni läsa mer om tapeten.
Här hittar ni korgen.
Här hittar ni filten.

Chesterfieldrum

Vi har valt att göra ett annorlunda rum, ett rum att umgås i. Alla som kommer hit kallar det olika men vi har valt att kalla det chesterfieldrummet. Vi hade inte sett en bild på hur den såg ut uppsats så chansade väl lite, nu ser vi tapeten i både magasin och andras hem! Vi kan bara hålla med, den är så frän. Den kommer från William Morris och heter Honeysuckle & Tulip.

Chesterfieldrum-2
Här är en bild från vårt chesterfieldrum.

Ni kan läsa mer om tapeten här.

Vardagsrum

Vårt vardagsrum är ett av de rummen som vi tillbringar mest tid i och vi ville därför ha en riktigt härlig tapet. Rädslan var först att den skulle bli för kall men med alla textiler upplever jag den snarare lugnande. Vi är så nöjda med vår tapet Västansjö från Duroswedens kollektion gammalsvenska.

bemz-10
Här ser ni en bild från vårt varadagsrum.

Ni kan läsa mer om tapeten här.
Här hittar ni korgen.
Här hittar ni kudden.

Nu kilar vi upp på övervåningen.

Trapphus

När vi skulle bestämma oss för färger och tapet ville vi att vår känsla av grönt och blått skulle gå ihop. Vi valde därför en kulör för spegelpanelen som går i grönt och sedan en tapet med blått mönster. Det som sammanfogar dessa är undertonen i tapeten som har en linne struktur och grönt i sig. Denna tapet kommer från Boråstapeter och kollektionen A vintage book, den heter Toile De Jouy.

produkter-6
Här ser ni en bild från vårt trapphus.

Här kan ni läsa mer om tapeten.
Här hittar ni ljusstakarna.
Här hittar ni antikljus.

Sovrum

Vi har många gånger tapetserat om sovrummet men känner nu äntligen att vi har hittat rätt. Denna tapeten har liksom trapphuset en varm underton som tas upp väldigt härligt av möblerna och alla textilier. Denna tapet kommer från Engblad & Co:s kollektion Simplicity och heter Dancing Crane designat av Emma von Brömssen.

hängare trä-6

Här ser ni en bild från tapeten i vårt sovrum.

Ni kan läsa mer om tapeten här.
Här hittar ni den längre knoppbrädan.

Korridor & Walkin closet

I korridoren ville vi ha en ljustapet då vi har lite ljus som kommer in. Viktigt var dock att fortfarande få med den blå tonen som då är en röd tråd genom vårt hus. Detta är en av de tapeter som fått mest uppmärksamhet bland er.
Vi har även valt att sätta den i vår walkin closet, dels för det inte gick åt så mycket men också här för vi ville ha något ljust och fräscht.

img_2426
Här ser ni en bild på tapeten och som ni ser når inte ljuset ända in.

Ni kan läsa mer om tapeten här.

Projektet just nu är vardagsrum 2 som kommer vara innanför glasverandan och detta sparar jag till lite längre fram med ett helt eget inlägg om kulör & material val.

Hoppas ni uppskattade detta inlägg!

Önskar er en fin fredag!

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa