3 första tipsen – Lyckas på sociala medier

Sitter och går igenom det sista inför föreläsningen imorgon, det blir en 4 timmars föreläsning och workshop för företagare i området kring Ulricehamn. Samma föreläsning kommer jag även hålla nästa torsdag! Känner mig så hedrad!

Hade du frågar mig för 2 år sedan hade jag ALDRIG trott att jag skulle stå och prata om mitt Instagramande inför andra företag men det känns otroligt att få hjälpa andra att lyckas med sina företag. Jag är lika hedrar som övertygad att sociala medier är vägen till framgång för alla företagare.

Jag vet att ni är några företagare som följer mig och vill verkligen ge er några snabba tips för att skapa en aktiv och givande kanal för både dig och dina kunder.

Uppskattar ni dessa inlägg har jag många, många fler tips att ge & även för er som vill bygga upp en kanal som influenser.
Kommentera & gilla gärna inlägget om ni vill ha fler tips!

DSC_0189

 1. Ändra till företagsprofil – Detta kan vara det vikigaste steget för dig som företagare. Du ändrar till företagare genom knappen i profilen som ser ut som ett kugghjul. Detta kostar inget men du kommer åt fantastiskt statistik.
  Det tar ca 1 vecka innan statistiken syns & du kommer ha enorm nytta av den. Du ser om dina följare är kvinnor eller män, hur gamla de är, vart de bor, vilka tider de är aktiva.
  Allt detta ska du givetvis analysera och fundera kring hur du kan anpassa ditt konto för att matcha din statistik.
  Exempel, du har en fysiskbutik men ser att de flesta av dina följare bor för långt bort för att kunna handla – starta en webbshop.
 2. Se över din profilbild & biografi –  Gällande profilbilden brukar jag rekommendera företagare att ha en profilbild av deras logga där det tydligt syns at det är ett företag. Man kan givetvis också ha en vacker bild men tänk på att den samt namnet på ditt konto är det första en potentiell följare och kund ser.
  Biografin är en viktig del för en företagare på instagram. Skriv ner med några ord vad ditt företag handlar om, vad finns att köpa eller vad har du för tjänster.
  Skriv ner öppettider för att inte behöva dela dessa i inlägg och för att dina följare ska lätt kunna gå in och kolla när du är tillgänglig. Se till att ha länk till hemsidan samt kontaktuppgifter – detta lägger du till under inställningar och kontakter.
 3. Fota bra bilder – Instagram handlar om bilder, det är då också en självklarhet att fota bra bilder. Bästa tipset för att få snygga bilder är ljus, se till att ha mycket och helst naturligt dagsljus när du fotar.
  Du behöver ha ett snyggt flyt i dina bilder för att följaren ska känna igen sig.

Tycker ni om dessa tips och vill läsa fler har jag en del på lager 😉
Närmare bestämt 4 timmars läsning just nu!

namnlöst-2

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa