Förvaring barnrum

Jag har fått frågan om att blogga om barnrum då jag fått känslan av att de flesta barnrum som visas upp handlar om design, färger & olika trender. Detta har jag satt mig helt emot. Jag har hela huset att inreda som jag vill, barnen får därför i största möjliga mån bestämma själva hur känslan ska vara i rummet.

Jag säger inte att mina barn får ha det hur stökigt de vill men lägger ingen större vikt på själva inredningen eller designen av rummet utan snarare på att ha bra förvaring och lätt för dom att låta sakerna ha sin plats. Melker var så liten när vi gjorde hans rum men när det är dags att göra om får han vara med och välja.

Här nedan följer några bilder från lillkillens Melkers rum, han är så nöjd när mamma hjälpt han städa fint och ville visa upp sitt rum på varje bild. Jag menar inte att ett barnrum behöver vara fult men tycker inte heller att det ska finnas regler på vilka färger som får finnas i rummen eller att barnens saker måste stå på ett visst ställe.
Vi pratar så mycket idag om att inte forma våra barn utan låta dom formas till att vara en egen människa, så… varför ska vi då forma deras rum? Deras ”space”?


Melkers rum jan -18-3


Melkers rum jan -18-7

Melkers rum jan -18-9

Melkers rum jan -18-10

Melkers rum jan -18-14

Melkers rum jan -18-21

  1. Rensa oftare – släng det som är söndrigt och skänk det som inte leks med eller är överflödigt.
  2. Var sak har sin plats – sortera (ibland)
  3. Ställ undan en del leksaker & ha framme det som leks med just då –
    Leksakerna blir roligare om de ”försvinner” emellanåt.
  4. Överkonsumera inte – är det något vi är bra på idag så är det att köpa nytt och i uppsjöar. Jag mår alltid dåligt när jag ser hur mycket prylar mina barn får! Är dom verkligen lyckligare för att dom har mycket leksaker?

Ett tips då det närmast sig julafton och födelsedagar, uppmuntra till att samla på leksaker som kan sparas i generationer. Jag tänker såklart på LEGO, Duplo, Briotåg, Playmobil osv…

Har ni några fler tips?

Dela gärna med er av dessa nedan!

 

img_0008-1

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa