Tulpanens dag – 7 tips för bättre hållbarhet!

Tulpanens dag infaller redan 15 januari, perfekt om du frågar mig för jag ÄLSKAR tulpaner över alla snittblommor! Köper du rätt tuplaner och tar hand om dom håller de dessutom i flera veckor.

Jag tycker tulpanen är så vacker för sin krispighet och alla dess variationer som finns. Att den dessutom är ljuvlig i alla sina blomning stadier gör bara saken bättre! Den är vacker som knopp, fullblomningen men kanske som vackrast när den börjar bli lång & gänglig och täcker större delen av bordet med sina kronblad.

Jag vill dela med mig av några tips för att lyckas extra bra med dina tuplaner.

  1. Blomsterbutiken – Första och viktigaste tipset jag kan ge är att köpa tulpanerna i en blomsterbutik och inte på mataffären. Dessa är till 99% grövre och därav många dagars längre hållbarhet.
  2. Beskär – Beskär alltid dina tulpaner med en vasskniv innan du sätter ner dom i vattnen. Använd en vass kniv och ta av minst 1 cm. Att tänka på är att tulpanen stjälkar blir längre under blomningen.
  3. Svalt – Ställ tulpanerna om möjligt svalt när du åker till jobbet, ju svalare desto bättre (givetvis inte minus grader). Du kan även lägga i några isbitar om dagen för att vattnet ska bli svalare.
  4. Vatten – Byt gärna vatten efter några dagar.
  5. Sol – Undvik direkt solljus.
  6. Frukt – De ämnen som frukten släpper ut påskyndar åldrandet av dina tulpaner. Tänkt därför på att inte placera dessa för nära varandra.
  7. Raka skaft – Ett tips för att tulpanernas stjälkar ska bli raka är att ställa dom i en förpackning eller linda in dom i papper för att sedan ställa i kallt vatten några timmar. Personligen tycker jag det är vackrare när dom spretar naturligt.

Hos Malin & Jesper januari -18

Tulpaner lila
Tulpaner-2
Tulpaner-6
Tulpaner-9
Tulpaner-13

Njut hela våren av tulpaner och inte bara idag på tulpanens dag!

img_0008-1

1 kommentar till “Tulpanens dag – 7 tips för bättre hållbarhet!

  1. Vill bara säga att Lidls tulpaner och rosor är fantastiska och blommar hur länge som helst medans maxis är helt värdelösa.

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa