Min absoluta favorit i trädgården

Att se ett litet frön gro för att sedan bli något stort vacker och/eller ätbart, det är för mig rikedom. Jag känner mig alltid lycklig när jag skördar mina egna grönsaker och plockar mina egna snittblommor. Bara en varm sommarkväll få gå runt och titta i rabatterna är ljuvligt MEN det är dags för er som vill göra detta i år att komma igång! 

I år är jag ute i tid för att beställa hem mina dahlior! Tyvärr var jag försent ute förra året…

Grönsaker

Detta kommer bli ett hektiskt år för mig så jag kommer inte så några grönsaker som ska för odlas. Möjligtvis någon tomatplanta. Däremot kommer jag så grönsaker direkt utomhus i mina pallkragar när det är dags. Det blir något senare med skörden, men mindre jobb.

Det bästa mina barn vet på sommaren är att åka till vår närliggande gårdsbutik men ekologiska grönsaker.
Barnen får då själva plocka eller gräva upp det vi köper. Lyckan i deras ögon kan vara det bästa som finns. Dom älskar grönsaker!
Vill ni läsa mer om detta med grönsaker och barnens förhållande till mat – Rätt synsätt på mat. Är ni i närheten rekommenderar jag er att bege er till Wardins Gårdsprodukter under sommarhalvåret!

Blommor

Jag kommer i år lägga mer tid på blommor, helt enkelt för att jag känner för det. I min trädgård idag har jag redan en del perenna rabatter så blommor kommer jag få.
Redan förra året kollade jag på att beställa hem Dahlia knölar men var då försent ute och de var slut nästan överallt.

Det misstaget gör jag inte om & jag har beställt hem mina favoriter! Kan knappt bärga mig till april när jag dom ska förkultiveras! Beställ hem era dahlior ni också så kommer jag längre fram dela med mig av några tips på hur ni sköter dom & vart de kan planteras vackert!

Dessa sorter har jag beställt:

Dahlia Cafe au Lai – bild från Floretflowers

Dahlia Labyrinth – bild från Floretflowers

Dahlia Bacardi – bild från Floretflowers

Dahlia Penhill Watermelon – bild från Floretflowers

Just dahlior har så många fördelar. De är helt outstandning vackraste blomman, de är lättskötta, blommar länge… Det får bli ett helt inlägg närmare våren om denna ljuvliga växt. Något man bör veta är att du alltid ska plocka in dahlia knölarna innan första frosten om du vill ha blommor även nästa år.

Jag har beställt mina från bulbs.se & såg att även Johanna Bradford & Frida på Trendeser gjort samma sak!

Hoppas ni hittar era favoriter & lovar er att ni inte kommer ångra er när ni köper dahlior!

img_0008-1

 

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa