6 Tips för det perfekt kontoret

Att hitta rätt arbetsplats är inte alltid en självklarhet. Då jag kommer börja jobba hemifrån från 1 februari & även plugga så har jag länge funderat på vart jag ska ha min lya.

Det stämmer! Jag har köpt mig en utbildning till certifierad inredare & homestaging konsult som börjar om en dryg vecka i Malmö. Kursen är på distans men med några träffar & tro mig jag är galet taggad!

En del andra projekt är på G men de får jag inte berätta om ännu…

Så till arbetsplatsen! Att du behöver ett skrivbord och en stol behöver jag knappt nämna. Vill du tänka ergonomiskt eller design är helt upp till dig. Jag tycker det viktigaste är att man trivs.

Kontor Glasveranda-6

 1. Rummet – Tanken var att sitta inne i vårt chesterfield rum men när jag fick hem mitt skåp upplevde jag rummet för trångt, nästan klaustrofobiskt. Hade fungerat bra om jag bara jobbat med datorn men nu kommer jag behöva arbetsytor & mycket förvaring för olika projekt. Ett måste är då ett öppet luftigt kontor. Jag valde därför att sätta mig i glasverandans inre rum, visserligen ett genomgångsrum men då jag oftast kommer sitta hemma själv fungerar det bra. Samtidigt som jag ändå kan vara nära familjen om jag sitter på kvällen.

  Mitt tips när du väljer rum: Tänk på ändamålet & vad ditt behov är. Vart mår du bäst & blir inspirerad i huset?

  kontor-glasveranda-8.jpg

   

 2. Förvaring – Struktur, ordning & reda är det absolut viktigaste för att hitta energi till jobb. Vem vill behöva leta efter prylarna när man känner sig peppad & inspirerad? Det får mig att tappa fokus. Jag har hittat det perfekta skåpet! Ett gammalt arkivskåp med 18 lådor & hyllplan. Riktig dröm för den som älskar sortera.
  Här kommer jag köpa en Dymo märkmaskin för att skriva på varje låda vad som ligger var.

  Mitt tips när du tänker förvaring: Var sak bör ha sin plats & en möbel eller flera som gynnar detta är alltid att föredra.

  Kontor Glasveranda-9
  Kontor Glasveranda-7

 3. Belysning – Bra belysning känns viktig i detta rummet för att inte anstränga ögonen i onödan. En bra bordsbelysning & takbelysning har jag satsat på. Jag har nu turen att ha 5 fönster i glasverandan bakom mig så här får jag in mycket ljus.
  Det finns faktiskt studier som visar att man arbetar mer effektivt i dagsljus

  Mitt tips när du planerar belysning på kontoret: Tänk många ljuskällor, dagljus är alltid att föredra men olika typer av belysning är viktigt. På morgonen när man vill ha mysbelysning kanske en fotogenlampa räcker men en mulen dag kanske du behöver 3-4 ljuskällor.

  Kontor Glasveranda-10

 4. Olika platser – Jag vill inte blanda mina kontorsplatser allt för mycket. Sätter jag mig i soffan vet jag att ögonen sakta kommer vandra till Tv:n eller om jag ligger i sängen blir ögonen väldigt lätt tunga. Jag försöker därför skapa olika små ytor på mitt kontor. Jag kommer sitta vid skrivbordet, i kudd hörnan när jag läser, vid bordet i glasverandan eller på golvet när jag behöver stora ytor.

  Mitt tips när du möblerar rummet: Skapa små rum i rummet, se även här till vad du har för behov & kanske rummen växer fram med tiden.

  Kontor Glasveranda-2

 5. Mjuka material – Jag vill att kontoret ska kännas varmt och harmoniskt då det är en plats mycket tid kommer spenderas i. Jag vill trivas! Kuddar, matta, filtar så mycket textilier som möjligt tycker jag är viktigt i detta rummet. Vi ser allt för många kontor med vita väggar, ett ny producerat arkivskåp och ett skrivbord. Mer känsla till Sveriges kontor tack…

  Mitt tips för en ombonad känsla: Jag har lagt in en fäll på golvet eftersom de kan vara kalla, kuddar och filtar. Kanske också blir en väggskärm som kommer upp i textil. Lägg till textilier och blir det för mycket tar du bort men våga lägga till!

 6. Växter – Som vi alla vet har växten ett stort inflytande på både inredning och hälsa. Vill ni läsa mer om växter kan ni läsa – Inred med växter. Jag har i kontoret valt att ställa in min Pillerfikus på golvet. Den fick inte längre plats i fönstret men stora växter är en snygg detalj i rummet.

  Mitt bästa tips gällande växter: Anpassa växten efter ljusinsläpp. Det finns växter även för dig som har kontor utan fönster & dåligt ljus. Stora fetbladsväxter är att föredra så slipper du tänka på skötsel av blommorna.

Kontor Glasveranda-5
Jag kommer komplettera med en anslagstavla & någon form av hylla på väggen för pennor & fina men praktiska förvaringslådor.

Har ni något eget kontor? Vad har då varit viktigast för er?

img_0008-1

 

2 kommentarer till “6 Tips för det perfekt kontoret

 1. Vilken härlig, vacker o inspirerande jobbhörna du skapat dig Johanna👌🌿 Där kommer inspirationen att trivas! Letar efter ganska precis ett sådant materialslukande o vackert skåp till min blivande skaparvrå; VAR/ hos vem har du hittat din klenod och vad fick du betala? Jag har bevakningar på olika auktionshus, men hittills har inte ”the One” dykt upp. Kram🤗❣

  1. Tack snälla! Ja men där sitter jag länge & jobbar! Åå jag måste varit den mest lyckosamma, hittade skåpet på blocket för 2000kr! Ren lycka. Är säker på att du hittar ett skåp du också! Stöter jag på ett till säger jag till dig ✨ Kram

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa