Julen 2017 – nya förväntningar

Julen 2017 sammanfattar jag som en härlig högtid med mycket förberedelser. Det finns för- & nackdelar med att slita som en galning inför jul. För min del kanske det blev lite för mycket för just nu är jag helt färdig. Helt slut!

Vi beslutade ju oss för att innan jul bli klara med glasverandan. Smart beslut? Njaaa…

Julafton firades först med frukost och bastu hos min mor & far för att sedan på eftermiddagen åka till svärmor & svärfar. Ett väldigt traditionellt mysigt firande med julmat och tomte för att vi vuxna senare skulle spela julspelet. Redan vid denna dagens senare timmar var jag helt färdig…

Juldagen krävde mycket förberedelser då vi hade hela min sida av släkten här. Vi lånade hem bord & stolar. Ordnade med mat (även om vi alltid har ”knytis”), det tar sin lilla tid med alla förberedelser. För att inte tala om inredningen & dukningen som är så viktig! 🙂

img_3309 jul hos johanna kopiera

Att bestämma sig 2 veckor innan jul att vi ska hinna riva ett trapphus, lägga nytt golv på ovanvåningen, rätta till väggar där trappan suttits, sätta igen taket & laga alla lister, lägga nytt golv i glasverandan, slipa det tidigare golvet där trappan stod, gipsa väggar, spackla, sätta lister, täcka in takbjälken & sedan tapetsera känns som en omöjlighet.
Fördelen att man då har ett mål att hinna klart till jul gör det hela roligare och ger oss mer energi att orka långt in på nätterna. Det tog fram till dagen innan julafton.

Att konsekvensen blev att vi varit helt sluta visste vi redan innan men nu, efter jul och alla förväntningar kan vi fokusera mer på familjen och planera för allt som kommer ske i våra liv 2018. Mer om detta lite senare…

Berätta gärna hur er jul varit…

Kram!

img_0008-1

1 kommentar till “Julen 2017 – nya förväntningar

  1. […] spegelpaneler Utebelysning Ta hand om amaryllisen Youtube träff i Sthlm Årets julklappsinslagning Hav av julbilder här hemma […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa