10 bästa tipsen för att skapa julstämning!

Att skapa den där perfekta julstämningen är inte alltid lätt… För många kanske den kommer bara vid tanken av jul men så lätt är det inte för mig. Jag har här samlat ihop mina bästa tips för att skapa en varm stämning i både hem & själen, tips från er & mina egna erfarenheter.

Att snö är den bästa stämningshöjaren tror jag vi alla känner, dock inget vi kan påverka. Finns den där så gör den annars kanske några av dessa knep kan hjälpa!

Givetvis är dessa tips individuella & ingen topplista för alla gillar vi olika.

img_3412 jul hos johanna kopiera

  1. Julmusik – så mysigt att sätta på lite stämningsfull musik. På Spotify finns massa härliga listor om ni söker på jul.
  2. Glögg & pepparkakor – gärna hemmagjort för den som hinner, mysigt att tillverka & mysigt att ära. Två mysflugor i en smäll.
  3. Myskläder – härliga, mjuka mjukiskläder är ljuvligt! Helst inget som sitter åt under & ett par varma raggisar.
  4. Julmat – ett måste är risgrynsgröt minst en gång i veckan under december. Vi försöker ha det på frukosten under helgerna när hel familjen är samlad. Första julskinkan är alltid lite extra speciell men all julmat är ju bara underbart!
  5. Julpyssel – vi pysslar mycket tillsammans, klippas & klistras men också en hel del med naturensmaterial. Kunde dock önska att vi hann med ännu mer, men än är inte julen här så tiden finns..
  6. Tända ljus – förstår verkligen att det är vanligare med bräder under juletid, vi tänder ljus väldigt ofta. Lämnar givetvis inte utan uppsikt. Fotogenlampan är också ett måste!DSC_1256Ljus
  7. Julinredning – det är faktiskt bevisat att ju tidigare man börjar med julfixet hemma desto lyckligare blir man! Adventsljusstakar & stjärnor kommer upp minst 1 vecka innan advent & efter det börjar sakta fixet hemma.
  8. Julgran – så mysigt när granen kommer in & ska kläs. Vi som har egen skog kan med gott samvete plocka in fler än en gran, många gånger behöver det gallras. Granris är också ett fantastiskt material att jobba med! Vi klär granen 2-3 veckor innan jul för att verkligen hinna njuta!PAKET-11
  9. Julblommor – bästa, bästa med inredningen är alltid växterna & julens alla blommor är både vackra & luktar gott! Mina favoriter i år är julros, amaryllis, hyacint, rumsgran & mjuktall!amaryllis röd.jpg
  10. Familjen – såklart är familjen alltid det viktigaste men just kring jul är det för mig viktigt att ha alla nära! Vi ses ofta, myser & pratar! Åker ut på julmarknader tillsammans & dricker glögg. Ja det mesta ovan är vad jag vill göra med min familj!

(11.) julklappsinhandlingen får vara med men för mig skapar det väldigt sällan julstämning. Snarare ångest! Ångest över hur mkt pengar vi spenderar på ofta onödig konsumtion, att alla ska få vad de önskar, att man missat ngn… ja ni fattar! Sen tycker jag när allt är klart att det är väldigt roligt att se någon glad!

Hoppas ni finner er julstämning i år, vi fortsätter i byggdammet här ikväll för att kunna avsluta med massa julmys <3

img_0008-1

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa