Bygg hög golvsockel bus enkelt!

Detta inlägg innehåller annonslänkar

Wow så otroligt roligt att så många av ville läsa mer om hur vi gjort våra höga golvsocklar i huset & ni kommer bli förvånade över hur enkelt det är! Vem som helst kan fixa detta med hjälp av lite verktyg, lister & färg.

Vi bestämde tidigt att vi ville ha höga lister i flera av våra rum, från allra första början satt en slät liten 50-tals list i huset.

Vi började vid vår renovering 2010 med att sätta in en ny golvsockel som är 15 cm hög, allmogelist.

Här ser ni listerna vi började sätta i hela huset innan vi ändrat till höga lister i vissa rum.

Vi köpte sedan till ytterligare ett foder med lite mer profil & klöv det till önskad bredd. Vi valde även att fräsa ett spår med överhandsfräsen men detta är absolut inget nödvändigt om man inte ha en överhandsfräs. Vi spikade fast denna (mindre spikpistol) 17cm över tidigare sockel vilket nu ger oss en totalhöjd på 40 cm av sockel.

img_2427.jpg
Här ser ni den övre listen innan vi målarfogat & målat ihop listerna.

Anledningen att vi sätter fodret/listen direkt på väggen & ingen mellan sektion är att vi slipper sätta smygar & flytta ut de redan befintliga fodren då denna mellan sektion (som man enligt byggnadsvård sätter) bygger en del på tjockleken om man väljer att ha den. Jobbar ni med byggnadsvård rekommenderar jag att ni använder en sockel i 3 delar. Allt målas ihop i samma kulör, dock väldigt viktigt att delen emellan inte har massa skavanker, detta syns annars väldigt väl om man missat.

Här ser ni de färdiga listerna med nya tapeter.
Elkablarna valde vi att ha utanpåliggande för att det skulle kännas gammaldags.

Hoppas ni tyckte detta var intressant och att jag inte missade något! Då vet ni att det bara är att fråga.

Ååå vad jag längtar efter min beställning fylld med inredning från Campadre!
Jag trodde först bara när jag såg de låga priserna och höga rabatterna att de va ploj grejer men icke. Det bara sjukt bra priser! Här hittar ni förmedlingen alla julklappar ni behöver.

Här är bara några av de ljuvliga inredningsprodukterna de har med upp till 85% rabatt. Såg dessutom att de hade 10% extra just nu 😀

 

 

Nu ska jag sätta mig & jobba lite med en föreläsning jag ska hålla på torsdag.

Önskar er en fin kväll! <3

img_0008-1

4 kommentarer till “Bygg hög golvsockel bus enkelt!

  1. Hej! Först och främst vilket fint hem ni har, en riktig dröm. Vi har precis köpt vårt första hus och jag har letat efter exakt sådana golvlister som ni har. Här där vi bor har alla byggvaruhandlare samma gamla tråkiga list. Var har ni köpt dem? Vet du om de heter nått mer än allmogelist?

    1. Hej & tusen tack! Spännande projekt på G då förstår jag! Dessa lister är köpta på ett lokalt snickeri eller sågverk så hör runt lite i trakten så finns de säkert ngt 👌🏼 Allmogelist heter denna. Kram Johanna

  2. Hej Johanna! Gudomligt vackra lister!! Så om jag förstår det rätt så det enbart målad tapet mellan den övre och undre trälist. Stämmer det? 🏡🦋💕

    1. Hej! Tack snälla! Stämmer precis 👌🏼😍

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa