Bästa startskottet på julen & tips för dina amaryllis…

Den här helgen har gått i julens tecken. I lördags åkte jag & Melker på julmarknad med min syster och hennes familj. Det blev till ljuvliga Bjertorp slott, dock var det inte bara vi som vill åka dit… Det var kaos! Aldrig varit på en julmarknad med så mycket människor.

Även om det var mycket folk kan jag inte ljuga, det var super mysigt & jag lyckades faktiskt hitta en hel del fint! Speciellt från DBKD <— Annonslänk.

Bjertorp

Bjertorp-2

Bjertorp-4

Bjertorp-6

Bjertorp-7

Bjertorp-9

Bjertorp-11

Bjertorp-13

Bjertorp-14

Bjertorp-17

Bjertorp-15

Jag köpte även årets första snitt amaryllis. Fick fina tips på hur man får dom att hålla längre som jag självklart delar med mig till er.

amaryllis
Skär av en bit för att få ett nytt färskt snitt för vattenupptaget
amaryllis-2
Linda ett gummiband runt stjälken
amaryllis-3
Sätt det längst ned för att den inte ska krulla ihop sig. Tejp kan också fungera.
amaryllis-5
Gör 1-2 lufthål högst upp för att luften ska komma in i den ihåliga stjälken. Detta gör att de håller sig rakare.

Jag brukar också sätta i en pinne som är lagom tjock i stjälken när den börjar hänga.

Tips på amaryllis vas —> HÄR <— annonslänk.

Idag (söndag) har vi fortsatt med massa julinspiration som ni kommer få se i veckan!
Vill ni ha med julgodis recept?

Nu tar jag söndagsmys & laddar för en ny vecka!
Skickar lite kärlek till er!

img_0008-1

2 kommentarer till “Bästa startskottet på julen & tips för dina amaryllis…

  1. Det verkar som ni fick ut en del av er tripp. Jag köpte min första amaryllis på Ikea i Västerås. En vit med fyra knoppar för 40 kr, vi får se hur den artar sig. Älskar amaryllisar och hyacinter( dock problem med allergi). Ska finnas se som inte doftar så mycket. Är på jakt efter en glasgömma med hål att ha dem i.

  2. […] Zakynthos Höstkrans bindning I skogen med mina gamla Hur du bygger spegelpaneler Utebelysning Ta hand om amaryllisen Youtube träff i Sthlm Årets julklappsinslagning Hav av julbilder här hemma […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa