Ytterbelysning – fasad & trädgård

Detta inlägg är ett samarbete med Hide-a-lite

Så länge jag intresserat mig för hem och den exteriöra delen av hus har jag tyckt att belysning är fascinerande, speciellt när man får till det lilla extra och det blir sådär perfekt så man faktiskt inte tänker på belysningen. Låter kanske superkonstigt, men… På det perfekt upplysta huset tycker jag inte man ska tänka på vart ljuset kommer ifrån och armaturerna utan att de ska smälta ihop snyggt med omgivningen på ett naturligt sätt.

Tidigare i somras hade vi hjälp av Hide-a-lite för att diskutera belysningsplaner. Vi fick möjligheten att få hjälp av deras ljusdesigner som började spåna på tänkbara snygga idéer till vårt hus. Jag blev grymt imponerad av deras kompetens och erfarenhet, jag själv har ju ingen erfarenhet kring belysning och lämnade därför allt i deras händer.
Så skönt att låta proffsen sköta det hela!
Är du intresserad av belysning från Hide-a-lite kontaktar du din elektriker för att få hjälp med ljussättningen. Men innan du kontaktar din elektriker finner du inspiration från Hide-a-lite på deras Instagram, deras Pinterest samt deras hemsida och blogg.

När jag fick mailet med det uppskissade förslaget blev jag tagen, det var perfekt!

Det vi önskade för att vara nöjda med vår trädgårds- och fasadbelysning var främst att belysningen skulle fylla en funktion – mörkt på landet men också för att lyfta fram vårt vackra hus på ett rättvist sätt. Vi känner oss långt mycket nöjdare än vad vi förväntat oss, vi har nu en stämningsfull trädgård som harmoniserar väl med uttrycket vi önskar på vårt hus.

Dessa bilder har Hide-a-lite fotat hemma hos oss och det är så vackert! Under bilderna har jag taggat länkar så ni kan läsa mer om produkten.

På bilderna nedan ser ni LEDstrip som fällts in i profil. Detta ljus upplever jag som intensivt men ändå väldigt mjukt utan skarpa avslut – ett jämnt ljusflöde helt enkelt. RXIP67.

hus-3

Här syns led stripes som vi satt i vår takfot samt på balkongen.

hus-4

Ledstripes
under glasverandan som är infräst med låg aluminiumprofilGarden kit I slänten.

hus-5

Ledstripes med täcklock monterade i hög aluminiumprofil

hus

Här ser ni spot it multi 1 i vår spaljé.

leaf

LEDstrip placerades även under vårt utekök vilket då gjorde uteköket till det naturliga blickfånget kvällstid. R IP67

Ledstrip_under_bord_1

Led stripes monterad I aluminiumprofil med täcklock under bänken i uteköket.

Ledstrip_under_bord

I trädgården placerades strålkastare strategiskt utställt för att skapa maximalt liv och effekter i trädgården. Till trädgårdslanden använde vi Spotlight Garden Kit och till träden använde vi större strålkastare Spot It Multi 1 & 7. Följ länkarna för att se vilka storlekar vi använt till de olika objekten i trädgården.

Spot_it_1

Under de stora björkarna belyste vi med 2st spot it multi 7

Spot_it

Spot it multi 7

Spot_it_2

Spot it multi 7

spotlightgardenkit_1

Spot it multi 1

spotlightgardenkit

Spot it multi 1

spotlightgardenkit_2

Samma som i spaljén satte vi även vid ett mindre träd – spot it multi 1

spotlightgardenkit_3

När vi nu har belysningen uppsatt känns det väldigt tryggt att ha lite ljus omkring sig. Jag har inte tidigare reflekterat över att det varit så mörkt och på något sätt otäckt för det men nu när man har lite belysning känns hela trädgården som ett rum som omfamnar huset. Detta skapar också en trygghetskänsla.
Jag kan varmt rekommendera belysning från Hide-a-lite, bästa vi gjort med vårt hus!

Och missa inte att besöka deras sociala kanaler, där finner du massa av inspiration och inte minst kan du läsa ett ”hemma hos” reportage om mig på deras blogg.

Hoppas ni blev lika inspirerade som vi blev när vi började läsa om belysningen till fasaden och sedan fick se resultatet.

Har ni frågor får ni självklart höra av er till mig eller Hide-a-lite.

namnlöst-2

 

1 kommentar till “Ytterbelysning – fasad & trädgård

  1. […] Restaurang besök Zakynthos Höstkrans bindning I skogen med mina gamla Hur du bygger spegelpaneler Utebelysning Ta hand om amaryllisen Youtube träff i Sthlm Årets julklappsinslagning Hav av julbilder här […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa