Dörrkrans – Höstfeeling

Att knåpa ihop en dörrkrans kan vara vara svårt & knepigt att få till med både strukturen och mönstret. Jag har därför sammanställt ett klipp & här en lite knep på hur ni kan göra.

Jag ska berätta för er hur ni lätt kan få till en höstkrans till dörren till en mycket liten peng och lätt tillvägagångssätt men först vill jag berätta om mina senaste dagar.

Helt otroligt att man kan vara mer trött än vanligt när man varit utomlands på semester en vecka, förklaringen ligger såklart i att det varit en intensiv vecka både för oss och barnen med mycket intryck. Underbara intryck men ändå huvudet har fått arbeta hårt!
Sista dagarna på Zakynthos såg vi att Melker började bli kladdig i ögonen och samma dag som vi åkte hem var han jätte kladdig. Ögoninflammation var ett faktum & vi har turats om att vabba denna veckan. Jag fick iaf jobba ikapp mailen en dag på Vedum innan jag fått vara hemma.
På ett sätt skönt att vara hemma när barnen är lite slöa och ligger och myser men när Melker varit pigg som vanligt blir det rastlöst här hemma! Aja nu börjar det se bra ut i ögonen och vi håller tummarna för att alla sjukdomar håller sig borta.

Nu ska jag hur som helst berätta hur jag gjort kransen och vad som behövs.
Kolla gärna in klippet nedan på min Youtube kanal & glöm då inte prenumerera & gilla klippet för att jag ska kunna fortsätta satsa på film 🙂 Så roligt!

Binda höstkrans

För att binda kransen behöver du:

  • Naj eller tunn ståltråd
  • Sax
  • Blommor/ljung
  • Halmkrans – kan användas i många år framåt
  • Dekoration – om så önskas

DSC_0018

För att få ett jämnt mönster väljer jag att inte lägga dit blommorna på frihand utan gör istället små buketter. Gör några olika varianter men många av varje.
När detta är klart är det bara att lägga på runt halmkransen och samtidigt snurra ståltråden runt kransen. Jag väljer att göra ett varv till och då peta in lite extra. 
Super enkelt men vill ni se mer exakt hur jag gjort samt lyssna på bus Melker kan ni kika in på klippet nedan.

DSC_0015

IMG_1696

fullsizeoutput_bad

 

Nu ska jag laga TV talrik & sedan skriva föreläsning inför nästa veckas jobb.

namnlöst-2

 

3 kommentarer till “Dörrkrans – Höstfeeling

  1. Det blev en jättefin krans Johanna 🤗👍💙

  2. Vilken vacker och härligt spretig krans! Hoppas ni har en trevlig fredagskväll.

  3. […] med @emeliesvackra Bästa resan – Zakynthos & shipwreck Restaurang besök Zakynthos Höstkrans bindning I skogen med mina gamla Hur du bygger spegelpaneler Utebelysning Ta hand om amaryllisen Youtube […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa