Byte av tak

Detta inlägg är ett samarbete med Benders

Att byta taket är ett stort projekt – speciellt om det gått så långt att allt behöver bytas! Om man som vi däremot lägger lite extra tid på hur resultatet ska komma att bli och väljer material med bra kvalité & snygg design blir det hela betydligt roligare!

Ett takbyte behöver givetvis inte betyda ett enormt arbete, finns inga vattenskador på undertaket räcker det att byta pannor och ibland får man då även byta papp & läkt.
Vi hade på flera ställen fått vattenskador & bestämde oss därför efter många om och men att riva av allt, vi passade då på att rikta taket.

När vi köpte vårt hus var det första som slog oss att taket var i dåligt skick & det såg riktigt risigt ut! När vi kommit in i huset & iordning började tankarna snabbt vandra till just takbyte. Valet av leverantör var lätt – vi kollade inte efter någon annan alls faktiskt då Benders ligger lokalt & vi enbart hört gott om dom.

Vilka är då Benders?
Benders är idag en av de ledande nordiska leverantörerna av produkter i natursten, betong och lertegel. De har ett brett utbud och erbjuder produkter inom sortimenten Tak, Mark, Natursten, Infrastruktur, Grund och Vägg.

Vi var inte riktigt överens om vilken panna vi skulle ha bara, min man tyckte vi skulle ha tvåfärgat brun/grönt 1-kupigt tegel. Jag tyckte vi skulle ha den pannan som det blev till slut. Vi båda blev väldigt nöjda med resultatet.

Om ni står i valet om vilken panna ni ska ha så har Benders ett inspirationsverktyg som hjälper er att föreställa er hur slutresultatet kommer bli – ni kan välja fasadfärg, panna & olika typer av marksten. Denna tjänsten tror jag kommer hjälpa er en bra bit på vägen i ert val – Benders Inspirationsverktyg

Pannan vi valde heter Palema 2-kupig Brilliant Skiffer & är en panna med en unik behandling av metallicbaserat pigment. Den ger överlägsen beständighet jämfört med andra ytbehandlingar. Vi funderade på helglaserat tegel ett tag men insåg att det skulle bli för mycket på vårt hus – detta var istället ett snyggt alternativ.
Läs mer om vår panna HÄR.

_MG_9909red

Ännu en glad överraskning var när fakturan för pannorna kom, vi hade räknat med en betydligt högre kostnad. Helt klart värt att ta in en offert från en av Benders lokala återförsäljare om ni vill räkna på vad det kostar att byta era pannor. Gör ni det i tid slipper ni förhoppningsvis riva av allt som vi fick göra.

Tänkte visa lite bilder från takbytet vi gjorde 2012 – detta var inget vi kunde göra helt själva utan min far som är snickare hjälpte oss under flera veckors jobb. Att bygga om fronten och få till balkongtaket tog både tid och krävde kunskap.

DSC_0439.jpgny

Här ser ni vårt hus som det såg ut när vi köpte det & som ni ser har taket verkligen gjort sitt. Ångesten smyger sig på när jag ser dessa bilder! Nyttigt för då förstår man hur mycket vi gjort genom åren.

DSC_0456.jpgny

Att riva av precis allt tog sin lilla tid & huset ser verkligen avklätt & naket ut när bara takbjälkarna finns kvar. Vi tog en sida i taget.

DSC_0457.jpgny

Njuter av utsikten & lite vila.

DSC_0459.jpgny

Det är en bit ner & takpannorna ligger redan på gräsmattan & väntar på att bli upplyfta.

Vi kommer njuta vidare av vårt vackra tak i många år framöver & kommer göra allt för att underhålla det så det aldrig ser ut som det gjorde när vi flyttade hit.

Till trädgården kommer vi fortsätta spana in Benders sortiment som har betydligt mer än bara takpannor – se hela deras sortiment HÄR & glöm inte kika in för massor med inspiration.

Taksäkerheten

Slutligen vill jag lyfta en otroligt viktig del i takbytes processen – lägg vikt på säkerheten!
Hos Benders hittar ni vad ni behöver gällande säkerhet. Vi valde som ni kan se på bilden att sätta snöras skydd, stora massor snö faller flera gånger från taket & då vill ingen vara under! Likaså har vi satt taksteg på baksidan från vår taklucka för att enkelt komma upp till nock.

_MG_9898redbeskuren

1 kommentar till “Byte av tak

  1. […] Dukning under bröllop & ett hav av bilder  ett annat inlägg med tips planering bröllop Huset före – takbyte Vårt vackra hem En av alla dagar i skogen Kräftskiva Barnkalas Grillfest Dag i skogen med […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa