Semester mood – Att bara vara

Semestern närmar sig med stormsteg för många och en del är redan mitt inne i den, vilket borde innebära lata & dagar utan stress & tidspress.

– Hur gör man då för att komma till ro..?
Detta är en av de frågor jag får ställa till mig själv innan semester än igång för att hinna förbereda mig.

En förväntan om en semester som bli lååång och avslappnande är stor men för att komma dit krävs för mig en del förberedelser och här är några tips från mig för att kunna slappna av.

24315188-aCBN1

  1. Avstånd från skärmen – Jag som jobbar framför datorn hela dagarna och sedan kommer hem för att fortsätta mitt jobb med företaget privat kommer bli avlastad med att vara ledig från mitt arbete men kommer inte kunna släppa mitt egna företag. Däremot kommer jag tänka mig för när det gäller onödiga visiter på sociala medier – men jag erkänner att jag är beroende!
    Ett tips är att redan innan semester bestämma hur mycket man ska tillåta sig själv att sitta framför skärmen och hålla sig till det. Jag kommer istället satsa mer på att hålla kameran i handen som jag tycker är väldigt roligt. Förena nytta med nöje!
  2. Åk bort – Många av oss, kanske till & med alla ser allt som behöver göras när vi går hemma. Ett tips är därför att börja semestern med att åka bort ett tag, just för att komma ner i varv och veta att det inte är någon idé att stressa över vad som behöver göras.
  3. Hitta på nya saker – Ha en satt budget för att kunna hitta på saker ni normalt inte gör. Finns det redan en budget för detta behövs ingen stress för att ni inte ska ha råd att göra vad ni vill göra. Åk till djurparken, en spontan tripp, tälta, fiska, åk till Liseberg eller annat kul! Vi älskar att vara spontana på vår fritid!
  4. Motionera – Nej jag menar inte att stressa inför beachformen, det är redan försent. Något till & med barnen tjatar om hela året och som vi funnit som en tradition är kvällsprominixen.
    Stora killen cyklar och lilleman åker vagn. Detta är sjuk avslappnande och mysigt men tyvärr inget som hinns med hos oss till vardags.
  5. Bli barn på nytt – Detta är en av de bästa delarna med hela semestern, jag och min man skulle nog innan vi själva fick barn säga att vi var väldigt barnsliga. Att få vara kreativ och bara släppa loss på spärrarna. Spring ett varv med barnen i vattenspridaren, laga mat i lekstugan eller bygg största sandslottet på stranden med barnen.
  6. Ta tid för att tänka och reflektera över saker – Visst är det lättare sagt än gjort, men nu har du tid för att bara vara. Och det är just när man får tid för att tänka och reflektera över saker som de där briljanta idéerna kommer. När du är är spänd och överspeedad kan du lätt blockera allt det där.

Hur kommer ni ner i varv & vad är ert bästa semester slappar tips?

 

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa