Midsommarkrans bindning

Det är så enkelt och billigt att göra sin egen midsommarkrans. i detta inlägget beskriver jag kortfattat med några bilder på hur du lätt kan göra din krans steg för steg.

70508793-jjtGV.jpg

Här är resultatet av midsommarkransen. Älskar färgerna och att den är ”busig”.

70510334-bBgGT.jpg

Detta behöver du:

 • Ett omgång med valfria blommor -jag älskar att gå ut en kika vad som växer i naturen, matcha en bukett och du kan lätt se framför dig hur kransen kommer se ut.
 • Tunn ståltråd
 • Sax eller avbitartång
 • En stomme av böjbar gren
 • Dekorativt band

70510338-7TtEv.png

 

 1. Börja med att mäta ut storleken på huvudet, bra om den inte sitter för tajt utan att du tänker på att blommorna kommer göra den mindre invändigt. Snurra ihop med ståltråd.
 2. Klipp till små buketter av blommorna du tänkt ha, jag valde kirskålblomma (er ut som hundkex), smörblomma, daggkåpa och ett vackert gräs. Tänk på att inte ha för långa stjälkar kvar på buketterna.
 3. Börja med att lägga första buketten på mitten av kransen. Snurra ett eller två varv med ståltråden och lägg sedan dit nästa bukett nedåt, snurra och sedan nästa bukett uppåt. Fortsätt på detta sätt hela vägen runt. Glöm inte testa så den går över huvudet och ta även upp kransen för att kolla så den ser jämn och fin ut.
 4. Fäst ihop kransens blommor i slutet. Genom att ta ännu kortare stjälkar och vända några av blommorna innan de möts får du en snyggare avslutning.
 5. Sätt en rosett i slutet för att veta vad som är bak och fram.

Lycka till!

Vill ni hellre se mig göra kransen på video så kan ni kolla här via min youtube-kanal – ni hittar den HÄR.

Önskar er en fantastisk midsommar! ♥

1 kommentar till “Midsommarkrans bindning

 1. […] inspirerande dukningar Detta gjorde jag tillsammans med min fina vän Carolina – @jordblomman Hur du gör din midsommarkrans Vi firar 1 årig bröllopsdag Dukning under bröllop & ett hav av bilder  ett annat inlägg […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa