Lämna ifrån sig barnen

Att lämna barnen på förskolan på morgonen och sedan hämta på eftermiddagen är
något som de flesta av oss måste göra oavsett vi vill eller inte. Däremot är det inte alltid lätt! En tår rinner ofta ner för kinden när man sätter sig i bilen.

När barnen glatt hoppar upp i frökens famn eller springer och leker med kompisarna som ropar efter dom känns det alltid bra, då är det lätt att stänga dörren och åka till jobbet. Tvärtemot när de istället skriker i panik efter mamma och fäktar och slåss för att kunna springa efter till dörren för försöka stoppa en att åka är hjärtkrossande.
Usch, de finns inget värre!

 

Så här har båda mina grabbar gjort.. Från 1 år till 3-4 år, jag funderar många ggr vad jag gjort för fel men jag älskar bara min barn villkorslöst som alla andra föräldrar.
Senast igår skrek M i panik när jag lämnade han, jag gick ut från dörren och hör han skrika efter mig hela tiden medan jag lämnar brorsan…

Mitt huvud säger att jag inte ska gå in igen för att de då skulle bli jobbigare för han att veta att det hjälper att skrika så kommer mamma tillbaka men hjärtat säger SPRING till ditt barn!

Igår hade jag inte bråttom till jobbet för något möte så gick in igen, gosade i ca 20 min och flera ggr när jag sa att jag skulle gå så kved han efter en kram till eller en puss till. Mitt lilla hjärta!

 

Till slut fick jag gå utan några tårar. Kändes så skönt! Hoppas verkligen detta är över snart..

Jag respekterar självklart att M är ledsen när jag åker om han vill var lite ledsen men det är svårt att prata med han än och fråga hur han vill ha det när jag lämnar. Om han vill sitta i hallen själv en stund, om han vill vinka eller om han vill läsa en saga direkt när jag lämnat. Jag har försökt prata med han men då han precis fyllt 3 år är hans enda svar att jag inte ska lämna han.
Tänk om allt vore så lätt, tänk om allt kunde vara lika oskyldigt och enkelt som livet är för ett barn..

 

Vi är inte ensamma om detta så prata med varandra!

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa