Lamap av gammal trähjul

Att använda gammalt material för att tillverka något nytt eller som vi idag ofta kallar det skriftligt DIY (do it yourself) är ett väldigt brett & spännande koncept…

… & är precis vad jag brinner för. Du kan själv, ofta med små medel & därav små kostander. Tilltalar det inte alla?
Jag fick detta vackra hjul av min lilla syster i present, bästa presenten man kan få?
Vi hade svårt att bestämma hur lampan på altanen skulle se ut men tillslut ville vi ha något annorlunda men som ändå kändes lite ”porch” aktigt.

Jag har flera gånger fått frågan hur vi gjort vår lampa som vi har på altanen & tänkte därför ta lite extra bilder & förklara hur vi gjort.

Vi har satt i koltrådslampor, vi har börjat gå över till LED så därför skiljer de lite i färg på dom men det är bara charmigt.

Vi har satt i koltrådslampor, vi har börjat gå över till LED så därför skiljer de lite i färg på dom men det är bara charmigt.
Vi började med att skruva hål mellan ekrarna, lagom stora för att sladden skulle gå emellan. Vi köpte tygsladd men när allt stod klart tyckte jag det blev finare att själv vira in sladden i linnetyg. Smaksak såklart!

När hålen var borrade skruvade vi fast lampsocklar i koppar. Eftersom vi ville att tråden skulle gå från sidan uppåt fick vi göra hålen först halvägs in och sedan uppifrå

Hela hjullampan

Hela hjullampan
Den har nu suttit upp i ur & skur i 3 år och jag tycker bara den blir vackrare och vackrare.  Speciellt nu när kopparen har ärgat och passar in till resterande trähjul.

Ett annat tips är att hänga lamporna nedåt istället i olika höjder & då kommer tygsladden komma till sin rätt. Kan även tänka mig att det vore fint att sätta socklarna utåt istället för inåt som vi gjort.

Prova er fram och har jag missat något får ni gärna fråga 🙂

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa