Rätt färg – Helt enkelt

Precis som rubriken säger så ska det vara enkelt att måla – rätt färg. Helt enkelt ett ledord för färgvarumärket Palett & CO.
håller helt med & att deras färg håller vad det lovar.

Jag har i samarbete med Palett & CO testat deras lackfärg för inomhu bruk & är väldigt nöjd med resultatet.
Här kommer en beskrivning av hur jag gjort.

67985299-L3CHZ

Att måla möbler är bland det roligaste som finns! Du får snabbt en förändring med relativt lite jobb, som jag sagt tidigare är färgen dock A & O.

Palett & CO är ett relativt nytt färgbolag som startade 2014 av Tikkurila Sverige AB oh ingår i samma koncern som Alcro & Beckers.
De har inte en uppsjö med massa nyanser att välja på utan har verkligen hittat dom där riktiga godbitarna. Lätt att välja helt enkelt! Jag valde nyansen Stone Grey som är en vattenburen halvblank färg som ger en fin slitstark yta.

Färgen finns att köpa här https://www.inreda.com/detaljer/26098/lackfarg-grey-stone-045l-nr-13/palett-amp-co/

Jag hittade en liten fin skänk med snickarglädje på som jag valde att sätta tänderna i.

67984753-01zwx

Det första jag gjorde var att slipa & målartvätta den. Jag såg till att det inte fanns några skador som behövde lagas med spackel innan jag började.

67984953-AAiXT

Jag sätter sedan en skruv under varje ben för att lättare kunna måla benen.

67985075-hYTFt

Det första lagret målade jag väldigt tunt. Jag började med att måla kanten till toppskivan, uppe runt kanten strök jag ut färgen med pensel för att ingen färglagt skulle uppstå. Jag målade sedan hela underredet & följde hela tiden träets riktning. När det sedan var dags för toppskivan hade kanten torkat & jag kunde då lätt måla på hela toppskivan. Här lägger jag på mer färg, just för det inte rinner lika rätt & för att jag ska kunna stryka ut färgen med långa tag innan den torkar på ena sidan skivan.

67985572-KgQyC

Det krävdes 3 lager färg vilket också är normalt med lackfärg & resultatet talar för sig själv – jag är super nöjd!

 

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa