Inred med växter

Växten får allt större betydelse i vår inredning för att skapa ett helhetsintryck & vi ser ett hem med växter i hela rummet & inte bara i fönstret. Jag har därför sammanställt lite tips kring växter i hemmet.’

Kör på din stil och tro på vad du gör men för det kan man alltid inspireras. Tänkte därför bjuda på lite växt och kruk trender som jag gillar.

 

Känsla – Det första när jag ska hitta en passande växt till ett rum eller plats i mitt hem är att fundera på vilken känsla jag vill åt. I sovrummet föredrar jag stora växter som ger både bra luft och ett rogivande intryck. I hallen något som känns glatt och välkomnande och i köket gärna fräscht och lättsamt. Om växten i sig inte ger hela känslan så har krukan ihop med växten stor betydelse – rätt kombination är alltså A & O.

Stora växter – vi har tidigare sett växter pryda inte bara våra fönster utan också i inredningen och vi ser allt större växter/träd som dekorerar våra hem. Får du höjd på växterna känns de också större samtidigt som de fyller en större del av rummet, du kan då antingen hänga i en vacker ampel eller varför inte en pidestal som nu är tillbaka.

Mormors växter – Vi ser allt fler av mormors blommor florera, perfekt enligt mig när många ”gamla” växter är lätta att ta sticklingar och skott från, billigt och bra!

Krukan – Det får gärna hända lite med krukan, färg eller form får spela in en viktigt roll i kombination med växten. Kör du på en tuff växt kan krukan gärna design mässigt vara vrålsnygg men gärna dämpad i tonen. En kalare grön växt får istället då gärna ha en kruka med mer attityd.
Här är några av mina favoriter bland alla trendväxter just nu:
Monstera
Elefantöra
Kaktusar
Succulenter
Palmer
Fiolfikus
Träd – Fikon, citron, oliv, ekollon, paradisträd
Doktor Westerlund
Pelargon
Rosenskärm

23442384-Pd6f1

Summa summarum … Växter är en otrolig viktig del av hemmet!

 

 

Taggat ,

1 kommentar till “Inred med växter

  1. […] stort inflytande på både inredning och hälsa. Vill ni läsa mer om växter kan ni läsa – Inred med växter. Jag har i kontoret valt att ställa in min Pillerfikus på golvet. Den fick inte längre plats i […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa