Sovrumsrenovering -Inredning – del 3 av 3

Så roligt att ni även vill läsa del 3 & den sista men absolut roligaste delen i vår sovrumsrenovering. Här finns det hur mycket som helst att skriva om men tänkte mig sammanfatta några av de idéer jag satt i verket.

Först & främst utgick jag även här från min visuella moodboard med bilderna jag samlat på mig. Det var dessa som satte grunden i rummet med färg & form.

67411057-d2eth

Blommor – Ger bra luft i rummet & är rogivande, kommer garanterat fylla på med mer i sovrummet! År 2016 var ett år där växten blev en stor del av inredningen & inte bara en växt i fönstret, 2017 fortsätter i samma anda. Det gillas mycket! Jag kommer skriva mer om årets trendväxter längre fram.

På trä skänken som jag fyndat på secondhand står min Monstera i den ljuvliga krukan från Lene Bjere i keramik. Jag tycker om att kunna hänga upp morgonrocken eller morgondagens outfit i sovrummet och därför tyckte jag det passade perfekt med några väggkrokar.

Dom stora möblerna gör sig otroligt bra i vårt sovrum, jag ser hellre att man har ett fåtal större möbler längst väggarna än många små. Stora möbler förstorar känslan av rummet.

67409370-oBmM8

Jag bara älskar mitt ”wild card” sminkbyrån! Köpte den billigt på loppis och hade tänkt först att behålla den i trä men den var ganska gul då den lackats och passade inte alls in i tonen. Då tycker jag man kan ta fram färgpenseln. Många tycker svart sticker ut och är en vågad färg, jag är en av dom som tyckte så förr.. Learning by doing – svart är en lugn färg som dämpar inredningen i ett rum!
Dom fantastiska vaserna BLOOM hittar ni hos Hagelmark.
Tycker de är så fint att bryta av med keramik färgat & krukan till höger är från Ernst kollektion den och liksom så mycket mer av Ernst kollektion.
Dom vackra mässing ljustakarna på väggen är även dom ett loppisfynd.. 70kr st gav jag!

67409481-f9nGP.jpg

En bild till på sminkbyrån. Här ser ni även de höga listerna lite bättre (läs gärna tidigare inlägg hur vi gjort med listerna).
Den vackra jutemattan är perfekt i detta rummet och tar inte över förmycket kring den svarta möbeln utan fyller bara snyggt på med mer textilier.

Speglar är ett enkelt sätt att få ditt rum att upplevas större. Det ger illusionen av ett djup i rummet. Speglar reflekterar dessutom både naturligt och artificiellt ljus och gör rummet ljusare. Extra effektivt blir det när spegeln placeras nära ettfönster så att det reflekterar det som finns utanför. Jag har inte rätt speglar än men ngt jag kommer samla på mig.
Spegeln på skänken är kanske inte strategiskt placerad direkt då det första jag ser när jag kliver upp på morgonen är min trötta nuna. Haha!

67411905-QEG28.jpg

Inbjudande säng – vi lät sängen vara som den är då jag målade om den för inte så länge sedan i en färg som heter Country grey av Chalk paint & tycker den smälter in fint!

Jag älskar när sängen går vara huvudpjäsen i sovrummet!

Det är ju trots allt där man ska vilja slänga sig. Får mycket frågor kring vart jag köpt min säng men den har jag haft i 10 år & har inte hittat den igen. Letar vidare & säger till er om jag hittar den!

67411938-BKeb5.jpg

Mycket textilier – Jag har liksom många andra fastnat för linnetrenden, så vackert! Viktigt var dock att inte bara ha naturfärgat Linné, eftersom basen i tapeten är naturfärgad skulle allt bara smälta ihop.
Gardinen & lampan som jag bara vill skulle mjuka upp rummet fick vara Linné medan lakarna mörkt blå/svarta för att lyfta ögonen ska falla på sängen. Gardinstången valde jag att sätta 40 cm ut på var sida för att inte skymma ljusinsläppet. Svårt att hitta fina gardiner men det sluta med en naturfärgad linne gardin.

Jag har tidigare inte haft linnesängkläder men nu är jag fast, wow så härligt!

Bästa investeringen i sovrummet, den jag har finns i flera färger, även de vackra linneörngotten med rand älskar jag.

67411947-e5jmh.jpg

Belysning – Punkt belysning vid var säng & taklampa. Sänglamporna köpte jag på Gekås

för många år sedan & har målats svarta. Den mysiga taklampan är från Himla.
Har även satt innan del ljusstakar för mys belysning. Doftljus passar inte alla & jag är inte beroende av doftljus heller men hittar jag rätt doft kan det vara riktigt trevligt.

67412047-wMpEs

 

Kan som sagt fortsätta i all evighet med tankar och ideér men får spara lite till senare.
Hoppas ni tyckte om dessa blogginlägg med sovrumsrenoveringen lika mycket som jag tyckte om att dela med mig till er.

Summa av det hela – jag är SÅ nöjd med vårt sovrum och sover som en lite gris 🙂

1 kommentar till “Sovrumsrenovering -Inredning – del 3 av 3

  1. […] före Sovrummet efter Tapetskola Min bästa vän dör Glasveranda sätts in Sommar dukning Flera inspirerande dukningar […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa