Stor Instagram? – tips på hur du blir stor

Maj 2015 satt jag som vanligt och kollade på alla fantastiska instagram konton som finns därute, alla vackra hem & fina bilder gjorde mig så inspirerad.

Allt finns att hitta på sociala medier idag eftersom de flesta av oss också är aktiva där

Jag kände därför att jag också ville inspirera andra med de jag hade, såg mig omkring & undrade om jag verkligen hade något att fota som andra skulle tycka om att se. Helt fantastiskt nog verkade det som jag hade vad som krävdes, insåg då att jag måste tro mer på mig själv & det borde kanske fler av er också göra? Men hur gjorde jag då? 

 • Först & främst bestäm vad ditt konto ska handla om & ska du satsa på en inriktning som redan är bred på instagram behöver det sticka ut. I mitt fall var det vårt hus som vi byggt om själva & dess snickarglädje som från början var det som intresserade mina följare. Nu hoppas jag & tror att det är fler inlägg & bilder som inspirerar.
 • Du behöver få upp en del bilder så det finns att bläddra i innan du kan börja växa ordentligt. Bilderna behöver vara av god kvalitét och intressanta att titta på.
 • Skriv en intressant text. Antingen om bilden eller något annat trevligt.
 • Lägg upp dina bilder rätt tid, kvällstid & helger är bäst! Viktigt också att lägga upp lagom mycket bilder 1-3 tycker jag själv är det optimala om dagen.
 • Skapa en innehållsrik och sammanfattande biografi av dig och dina bilder, gärna med hänvisning till ev blogg eller hemsida.

Ovanstående är grundläggande för att ha ett konto med bra flöde däremot finns det några ytterligare insatser du kan göra.

 • Hashtagga olika områden ex #bedroom #sovrum #interior osv. men också tagga andra konton som är uppbyggda för att dela andra inspirerande konton. Jag väljer när jag taggar att lägga de i en kommentar för att inläggen inte ska bli för långa under bilden.
 • Tagga även i bilderna, du kan tagga köpställe eller konton som delar andra kontot.
 • Dela konton för varandra om ni har liknande nisch på era konton. Vet att en del tycker detta är dåligt, fusk, trist osv men så ser jag det absolut inte! Jag har själv hittat fina konton att följa & får följare på detta sätt & hur ska man annars synas där man normalt sett inte gör? Fusk är däremot de där apparna där du kan köpa följare.. förstår verkligen inte vitsen + att de syns tydligt på vilka konton som inte har ”riktiga” följare (få interaktioner & liten räckvidd).
 • Sen har vi såklart den omtalade SFS:en (shout out, for shout out) som går ut på att ett konto startar denna SFS som flera konton väljer sig att ansluta sig till. Delar då en en bild för den som startade SFS:en, den som startade delar sedan x antal konton som varit med på sin oftast större sida.
 • Viktigaste lärdomen för mig & hur jag lärt mig ovanstående är att ta in hur andra ha gjort här på instagram.

  Sist men inte minst – Tro på dig själv och vad du gör, du är grym glöm aldrig det!

67380647-14AyL

2 kommentarer till “Stor Instagram? – tips på hur du blir stor

 1. […] har i DETTA inlägg skrivit om just hur du kan tänka för att jobba fram ett större konto. Det finns […]

 2. […] har i DETTA inlägg skrivit om just hur du kan tänka för att jobba fram ett större konto. Det finns […]

Kommentera

Handla för minst 700kr och du kan välja fri frakt i kassan! Avvisa