Viktigt att ta pauser i snickeriet

Hur härligt det än är att snickra, hur bra det än går och hur fina resultaten än blir är det viktigt att då och då ta pauser. Visst är det möjligt att snickra från tidig morgon till sen kväll, och visst kan du hinna mycket då. Samtidigt bör du veta om att din kropp efter ett tag kommer att säga stopp. Och det av naturliga orsaker. Därför är det viktigt att du ser till att pausa och vila innan kroppen lägger av helt. Gör du inte det, utan istället fortsätter slita utan att låta kroppen återhämta sig, kan det i värsta fall leda till en olycka.

Nya platser kan innebära nya idéer 

Vi förstår dock att detta är lättare sagt än gjort – där du snickrar och känner att du är inne i ett flow kan det vara svårt att sluta. Man vill ju bli klar så snabbt som möjligt så att man kan se resultatet av det man gör. Men hur roligt det än är och hur mycket du än kanske känner att du orkar så göra du ofta faktiskt bäst i att pausa, både för dig själv och för ditt bygge. 

Känns det som omöjligt att pausa kan det krävas att du byter plats, det vill säga inte bara psykiskt utan även fysiskt. Detta kan speciellt gälla om du snickrar eller bygger något hemma, där du då bör bryta tillvaron. Då kan exempelvis ett kontorshotell i Stockholm vara exakt det du behöver. Där kan du ta en paus från det fysiska snickeriet och istället slå dig till ro för att tänka, socialisera dig eller jobba med något annat. 

Låt både hjärna och kropp vila 

Genom att byta plats då och då kan du få ny inspiration och nya idéer till ditt snickeri. Att låta huvudet jobba istället för kroppen är ibland välbehövligt för att du ska kunna prestera så bra som möjligt som snickare. Samtidigt är det även viktigt att du då och då låter hjärnan vila. Miljöombyte är bra både för kropp och knopp!