Ta hand om dig själv

Oavsett om du är en hobbysnickare eller jobbar som snickare så är det viktigt att ta hand om dig själv för att orka göra det du tycker är kul. Att vara snickare är tufft och tar mycket energi som kan slita på kroppen. Trots att du inte snickrar hela dagarna utan kanske bara någon timme i veckan så kan kroppen slitas ut och påfrestas på olika sätt.

Därför är det viktigt att du tar hand om dig själv i andra områden i livet för att klara dig när du snickrar. Du kanske har ett stillasittande jobb och får ont i ryggen efter en heldag sittande? Då kan ditt snickeri som du hade tänkt göra på kvällen påverkas på grund av smärtan i ryggen. Smärtan kan till och med förhindra dig.

Ett tips för den som behöver sitta ner vid ett skrivbord under större delen av dagarna är att börja fundera på höj och sänkbara bordsstativ. Då kan du till och med snickra ihop din egen bordsskiva som du sen sätter på bordsstativet och så har du helt plötsligt fått ett skrivbord som du även kan stå vid.

Glöm inte det psykiska

Det är inte bara din fysiska hälsa som du behöver ta hand om. För att orka snickra så mycket som du vill behöver du även vila så att hjärnan orkar ta in information och tänka ordentligt. Och om du känner att huvudet inte är med dig en dag så är det bättre att skjuta snickeriet till en annan dag.