Snickrade nyheter är roliga!

Vad är en snickrad nyhet och hur stimulerar den dig?

Den snickrade nyheten

En snickrad nyhet kan handla om många saker. Det kan handla om trender som pågår just nu, exempelvis att man 2019 bygger speciella träholkar för fåglar att vistas i. Det kan också handla om att du har täljt en smörkniv av trä för ditt hushålls nyttjande. Ni kanske inte hade en smörkniv av trä förut utan fick förlita er på en vanlig bordskniv. Samtidigt är det så att det handlar om nyhetens behag. Efter några månader kommer smörkniven att kännas helt naturlig att hålla i handen, och då är magin borta.

Handlar ej om nyheter

Det handlar ej om nyheter som man läser om i tidningen, allt som oftast. Dock kan man läsa om vissa nyheter i tidningen, exempelvis det så kallade attefallshuset som rönte stor uppmärksamhet i Sverige för några år sedan. Du kan dock hamna på ”Landet Runt” eller andra liknande program för att du har tillverkat ett föremål av trä som är speciellt på något sätt. Det kan handla om att det ser häpnadsväckande ut eller att det fyller en praktisk funktion, exempelvis att du tillverkat en tron av trä eller något i den stilen.

Hur blir man en bra snickare?

Vill man bli en professionell snickare så ska man gå Bygg- och anläggningsprogrammet som finns på de flesta gymnasier i landet. Vill man bara ha snickeriet som hobby så är det däremot övning som gäller. Läs gärna guider och tips från såväl experter som andra hobbysnickare. Man kan alltid lära sig mer saker, och det gäller att vara ödmjuk inför det faktumet. Var med på dina vänners byggen och se hur de gör. För att befästa dina kunskaper så ska du helst också lära ut dem – det gör att kunskaperna fastnar som berget i marken. Lycka till och glöm inte att ha kul!