Snickra tillsammans med barn

Delad glädje är dubbel glädje vilket självklart också gäller då det kommer till snickarglädje. Att få dela något som man verkligen brinner för tillsammans med andra är alltid speciellt. Framförallt om det är ens egna barn eller barnbarn. Genom att snickra tillsammans uppmuntrar man till att våga skapa saker i kombination med snickeriets fantastiska värld. Låt barnet bygga precis vad de vill eller bygg något enkelt och användbart tillsammans.

 

Vad kan då vara enkelt och lämpligt att bygga om man vill prova snickra? En klassiker är en fågelholk. Som vuxen kan man i förväg läsa på lite om olika fågelarter och vad de har för behov. På så sätt är det lätt att få en fågelholk som faktiskt kommer och användas av riktiga fåglar. Snickra ihop en holk och måla den sedan i vackra färger. Nästa steg är och sätta upp fågelholken utomhus och invänta att fåglar flyttar in. Barnet kommer garanterat att bli väldigt stolt när en familj flyttar in och får ungar!

 

Andra saker som kan uppskattas att göra är exempelvis en smörkniv. Då får man som vuxen vara med och skära ut en lämplig del sedan får barnet använda sandpapper för och få den mjuk och behaglig. Olja sedan in den och använd den i köket. Det är alltid roligare och snickra om man gör saker som kommer till användning av flera personer. Som vi inledde den här texten gäller samma sak för de färdiga sakerna helt enkelt. Delad glädje är dubbel glädje!