Snickra ihop din egen kattleksak

Med en händig hand och ett kreativt sinne kan du komma långt. Dessutom ger det dig möjligheten att verkligen skräddarsy samtliga delar i hemmet och få en inredning och tillbehör som passar dig perfekt. Men även dina husdjur kräver lite kärlek och omtanke, så om du älskar att bygga eller snickra, varför inte snickra ihop din egen kattleksak eller torn som din katt kan använda?

Välj rätt material

Beroende på vart du vill placera kattleksaken ska materialet vara noggrant utvalt för att passa att användas inom- eller utomhus. Planerar du att bygga ett kattorn som du kan ha på verandan måste materialet vara väderbeständigt och enkelt att rengöra, fästingar hos katt är vanligt och det är viktigt att leksaken eller tornet kan hållas fräscht och rent.

Din katt kommer också att bita, riva och gnaga på materialet, så du måste säkerställa att träet eller tyget inte innehåller några farliga gifter eller att det är behandlat med en kemikalie som kan vara skadligt för din katt. Materialet ska vara tåligt och din katt kommer troligtvis att älska att vässa sina klor mot träet, så säkerställ att materialet är robust för att tornet eller leksaken ska hålla längre.

Var kreativ

Du behöver inte hålla dig till en klassisk struktur. Var kreativ och bygg tornet eller leksaken precis så som din katt kommer att älska att ha den. Det finns ingenting som är fel och så längre konstruktionen är stadig och säker att använda, behöver du inte känna några begränsningar.