Snickra ett matbord

Om du älskar virke lika mycket som vi vill du alldeles säkert ha ett rejält matbord i äkta trä och idag ska vi tipsa om hur du kan snickra ihop ditt eget matbord. Det är trendigt just nu med rustika bord i äkta trä som inte är så polerade och sandpapprade. Nu är det helt rätt timing att passa på att göra ett eget matbord som kommer hålla i flera årtionden framöver. Vi vet att du inte bryr dig om trender, men de andra i familjen kanske gör det, och det är just därför du kan passa på!

En av de härliga aspekterna med den rustika stilen är att det inte behöver vara helt perfekt, utan träet får gärna ha lite kvistar och lite karaktär – det bara ger det mer karaktär. Ett annat tips är att du kan återvinna bordsben och göra själva bordsskivan precis så som du vill ha den. Benen och bordsskivan behöver inte vara i samma färg; svarta ben passar väldigt bra ihop med betsat trä. Använd gärna en brun bets för att ta fram träets fina karaktär och få den där rustika looken. Gör det enkelt för dig och skruva ihop bräderna med lite plywood så kan du slänga ihop ett bord på nolltid.

Det är dukningen som skapar stämningen vid matbordet. Duka fint med Bloomingville bestick som pricken över i:et – vackra bestick i mässing och andra köksredskap i trä. När man äter sin middag med Bloomingville bestick så smakar det helt enkelt lite bättre.