Saker som man lätt glömmer vid heminredning

Att inreda sitt hem är roligt, men det är lätt att det går undan när man har kul. Därför är det lätt att missa vissa saker.

Man glömmer att matcha färger

Ett vanligt misstag är att man tänker att just det där föremålet är så snyggt att det kan beundras separat. Det kan gå med vissa vaser eller tavlor. Däremot är det alltid bra att matcha exempelvis plädar eller ljusstakar med resten av inredningen.

Man sätter heminredningen för nära golvet

Att inreda med prylar är inte så lyckat om de är korta och står nära golvnivå. Det känns oftast bara onaturligt, och har du små barn så är det ett stort minustecken över fenomenet då barnen kan skada både sig själva och föremålet genom lek.

Man gör allt i ett hafsverk och glömmer planeringen

Planeringen är viktigast av allt, du bör ha en grundtanke om hur saker och ting ska vara och hålla dig till den planen. Risken annars är att du köper för många föremål eller ännu värre får en salig blandning som mest liknar en röra för en utomstående.

Utomståendes perspektiv

Om man bjuder in sina gäster på en middag serverad på tallrikar från Le Creuset online så kan man få deras perspektiv på hur ens inredningsplaner betraktas som för en utomstående. För man kan imponera rejält på andra människor genom heminredning, det är det som är det fina med just det här.

Blanda in dina barn!

Genom att inhämta åsikter från dina barn så kan hemmet bli barnanpassat på ett sätt som de gillar. Ditt hem kommer framstå som familjärt och folk kommer tycka att du har gjort bra val.

Viktigast av allt, glöm inte glädjen!

Det ska vara kul att inreda sitt hem, gör därför ingen planering eller handling när du är på dåligt humör och helst vill krypa ihop under en filt. Är du glad så jobbar din hjärna mer effektivt.