Reflektera över ditt varför

Ibland är det bra att stanna upp och reflektera över varför du gör saker här i livet. Varför snickrar du? Varför tycker du om att skapa saker och bygga? Varför ger det dig glädje att fixa ihop och laga saker? Det kan vara svårt i början. Men ett tips när du gör detta de första gångerna är att skriva ner dina svar. 

Det kan också vara svårt att komma på svaret på frågor som dessa. I början är ditt varför kanske för att du tycker att det är kul. Men det finns nog mer än så att gräva djupare i när det kommer till det syfte du har med att snickra och bygga. Svaren kan också komma när du minst anar det. Du kan sitta hemma i soffan och scrolla runt på https://www.kitchentime.se/ efter nytt porslin eller köksredskap och så kommer svaret upp i huvudet. 

Bara för att det är roligt

Att göra någonting bara för att det är roligt och ger dig glädje är också okej. Du kommer inte att komma fram till väldigt djupa eller betydande saker varje gång du reflekterar över syftet med det du gör. Utan ibland är det okej att svaret är för att det är kul eller för att du helt enkelt känner för att göra det du gör. Ibland är det mer fördjupande än så och ibland inte. Vilket är helt okej och exakt så som det är i alla områden av livet – en balansgång i rörelse.