Hugga ner skog till virke

Allt som tillverkas i trä kräver att man har virke. Till och börja med behöver virket planteras och sedan växa under många år i skogen. När det väl har vuxit till sig är det dags att skörda och föräldra det till brädor och liknande, utifrån tjocklek på stammar och kvalitet. Det är ett arbete som tidigare var väldigt krävande av den enskilde personen men som idag utförs av maskiner. För de med pollenallergier som har svårt att under vissa perioder vara ute i skogen finns bra pollenmedicin att ta.

 

Efter att träden har omvandlats till virke hamnar mycket på olika brädgårdar där alla kan åka och handla. Sedan börjar enligt oss den roliga biten där man kan börja skapa fantastiska saker av dessa träd som under så många år stått ute i väder och vind. Det spelar egentligen inte någon roll vad man tänker skapa utan det är ändå en otrolig tanke att något levande kan bli en möbel eller ett helt hus.

 

Vilket typ av virke man väljer och nyttja varierar helt beroende på vad man ska skapa. Vissa trädslag är betydligt hårdare, andra mjukare. Det gör att det är väldigt olika hur de slits och vad de klarar av. Innan man ska snickra ihop något är det därför bra och undersöka vad det ska användas till och anpassa materialet utifrån det. Är man osäker rekommenderas man att fråga när man köper virke, de är kunniga på sitt område och kan rekommendera rätt.