Hobbytips: Snickra din egen ljugarbänk

Är du på jakt efter intressanta projekt inför sommaren? Hur vore det att snickra ihop en ljugarbänk? En ljugarbänk är helt enkelt en vanlig bänk, men historien går som så att dessa bänkar stod utanför matbutiken, posten eller en annan samlingsplats i bysamhället förr i tiden och där samlades folk under dagens gång och utbytte det senaste skvallret med varandra. För det fanns inte så mycket annat att prata om på den tiden, långt innan vi hade tillgång till en massa information vid våra fingerspetsar. Skvaller var kanske dåtidens sociala medier, för det man läser på Twitter eller Facebook ska man nog ta med en nypa salt.

En ljugarbänk är alltså en vanlig bänk och det kan du snickra ihop utan några större ansträngningar. För att utmärka bänkens unika funktion kan man måla den i utmärkande färger för att visa sina besökare att det inte är vilken bänk som helst. På ljugarbänken kan man sätta sig med en vän eller familjemedlem och ljuga hejvilt. Ju vildare lögner desto bättre. Vi hade en ljugarbänk hemma när jag växte upp och det var alltid kul att sitta med pappa och ljuga honom rätt upp i ansiktet! Något jag kan rekommendera både unga och vuxna.

Om ni behöver köpa någonting till trädgården så rekommenderar jag GardenStore.se där de säljer allt från gräsklippare och grillar till utemöbler och växter. Där får du fri frakt på köp över 999 kronor och de erbjuder dessutom öppet köp i 90 dagar, vilket alltid är ett plus i kanten när man shoppar på nätet.