3 tips för att inreda som ett proffs

Under sommaren sätter tusentals svenskar igång med att ge sina hus ett ansiktslyft. Det kan vara att man vill byta ut grå och kall inredning mot lite färgladare möbler. Men det kan även vara så att man ska ge sig på ett stort inredningsprojekt, då är det viktigt att man har en bra plan innan man sätter igång.

Planering och åter planering

Innan man börjar riva väggar, plocka upp golv eller slänga möbler är det extremt viktigt att man har en bra plan. Skissa ner hur du vill att ditt nya rum eller hus ska se ut, skriv ner vad du behöver köpa och tillslut vad du behöver göra.

Håll reda på grunderna

Oavsett om du ska inreda eller renovera huset är det viktigt att du håller koll på en del viktiga saker för att undvika dyra kostnader i framtiden. Att byta ut eller ändra på golvet kan till exempel påverka sättningen av huset vilket kan leda till problem, speciellt om du ska sälja huset. Om det är så att du ska inreda på nytt eller renovera inför en försäljning, kika då på en sälja hus checklista för att säkerställa att du inte missar något.

Det sitter i detaljen

Det är nu det roliga börjar. Gå loss med sommriga färger på gardiner, lakan, kuddar och allt möjligt för att ge ditt hus lite sprakande färg. Du kan även inreda med färglada möbler som bryter tråkiga och gråa väggar. Du bestämmer helt och hållet själv, men kom ihåg att försöka att hålla dig till ett och samma inredningstema.